ΚΑΙΡΟΣ

Κικίλιας από Λάρισα: «Είναι νωπές οι μνήμες της καταστροφής» - Πώς εξελίσσεται η κακοκαιρία

Κικίλιας από Λάρισα: «Είναι νωπές οι μνήμες της καταστροφής» - Πώς εξελίσσεται η κακοκαιρία

Στη Λάρισα ο Βασίλης Κικίλιας για τον συντονισμό των επιχειρήσεων στη Θεσσαλία ενόψει της κακοκαιρίας που σφυροκοπά τη χώρα

Στη Λάρισα βρίσκεται από την Παρασκευή 19 Απριλίου, ο Βασίλης Κικίλιας για να συντονίζει τις επιχειρήσεις στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, η οποία ήταν στο επίκεντρο της κακοκαιρίας και υπήρχαν φόβοι για προβλήματα ειδικά μετά τις ζημιές από την κακοκαιρία Daniel.

Ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικης Προστασίας αναφερόμενος στην εξέλιξη των καιρικών φαινομένων τόνισε ότι «υπήρχε μία ανησυχία δικαιολογημένη των συμπολιτών εδώ στη Θεσσαλία γιατί είναι νωπές οι μνήμες μίας καταστροφής και μιας δυσκολίας. Ήμασταν όλοι εδώ πέρα συντονισμένοι και οργανωμένοι. Χαίρομαι που μέχρι τώρα η προσπάθεια απέδωσε. Είναι προφανές ότι δουλεύοντας όλοι μαζί και συντονισμένα μπορούμε να έχουμε πολύ καλά αποτελέσματα».

Αναφερόμενος στην εικόνα που υπήρξε σε όλη την Ελλάδα, σχετικά με τις βροχοπτώσεις είπε ότι «είχαμε τις βροχοπτώσεις που περιγράψαμε σε περιοχές στην Καρδίτσα και σε κάποιες περιοχές του Πηλίου και σε όλη την Ελλάδα, για να συμπληρώσει πως «αυτό είναι το κλίμα πλέον και σε αυτές τις συνθήκες πρέπει να προσαρμοστούμε».

Από την πλευρά του ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Δημήτρης Κουρέτας είπε πως στη Θεσσαλία έπεσε σε λίγες ώρες το νερό που πέφτει σε 3,5 μήνες» και τόνισε πως «το σύστημα λειτούργησε ικανοποιητικά, δεν είχαμε κανένα πρόβλημα, υπήρχε συντονισμός». Ο κ. Κουρέτας εξήγησε πως πρόκειται για μία νέα κατάσταση με τις βροχοπτώσεις, τονίζοντας πως πλέον αναμένονται πιο συχνά τέτοια φαινόμενα.

Live η εξέλιξη της κακοκαιρίας - Οι 6 περιοχές που είναι στο κόκκινο

Σύμφωνα με το επικαιροποιημένο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, το βαρομετρικό χαμηλό που συνοδεύεται από μέτωπα και ήδη προκαλεί επιδείνωση του καιρού θα συνεχίσει να επηρεάζει κυρίως τα ανατολικά τμήματα της χώρας με ισχυρές βροχές και καταιγίδες μέχρι το μεσημέρι σήμερα Σάββατο, οπότε και θα κινηθεί ανατολικότερα πληρούμενο. Επιπλέον αναμένονται τοπικές χαλαζοπτώσεις που θα εκδηλωθούν κυρίως στο ανατολικό Αιγαίο. Οι άνεμοι θα είναι ενισχυμένοι και θα φτάνουν τα 7 και τοπικά τα 8 μποφόρ.

Τα φαινόμενα έως τις προμεσημβρινές ώρες σήμερα θα είναι ιδιαιτέρως έντονα και παρουσιάζουν μεγαλύτερη επικινδυνότητα στις παρακάτω περιοχές: Θεσσαλία (κυρίως ανατολικά), Σποράδες, Νότια Πιερία, Βόρεια Εύβοια Νομό Φθιώτιδας (στα βόρεια)
Νησιά ανατολικού Αιγαίου.

Δείτε Live την πορεία της κακοκαιρίας μέσω WINDY:

Καιρός - Κλέαρχος Μαρουσάκης: Πότε υποχωρεί η κακοκαιρία - Ισχυροί άνεμοι στο Αιγαίο

Με την κακοκαιρία, που απασχολεί τη χώρα μας τις τελευταίες ώρες, σιγά σιγά να αποχωρεί, αναμένεται να κυλήσει η σημερινή ημέρα, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του OPEN, Κλέαρχο Μαρουσάκη.

Το Σάββατο ξεκινά με βροχές στα περισσότερα γεωγραφικά διαμερίσματα και με τοπικές καταιγίδες στο Αιγαίο. Οι βροχές στη συνέχεια της ημέρας θα περιοριστούν στο ανατολικό Αιγαίο και τα βορειοανατολικά τμήματα.

Οι άνεμοι θα είναι με τοπικές εντάσεις και προς το απόγευμα θα υποχωρήσουν και θα στραφούν προς νότιοι. Η θερμοκρασία θα φτάσει από το μεσημέρι και μετά τους 20 με 24 βαθμούς.

Στην Αττική σημειώνονται νωρίς το πρωί βροχοπτώσεις αλλά θα υποχωρήσουν στη συνέχεια και αναμένεται μέσα στην ημέρα ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν 6-7 μποφόρ και η θερμοκρασία θα φτάσει έως 21 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη θα σημειώνονται βροχές και καταιγίδες κυρίως προς την Χαλκιδική και από το απόγευμα θα υποχωρήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν 6 με 7 μποφόρ και η θερμοκρασία θα φτάσει έως τους 20 βαθμούς.

Την Κυριακή 21 Απριλίου οι καιρικές συνθήκες θα είναι καλύτερες με τον άστατο καιρό να περιορίζεται στα κεντρικά και τα βόρεια.

Οι περιοχές που χιόνισε

Χιονοθύελλα κατά διαστήματα σημειώθηκε το βράδυ της Παρασκευής στο χιονοδρομικό κέντρο της Βασιλίτσας, στον Γράμμο, στο Μέτσοβο και τα ορεινά της Θεσσαλίας με τις εικόνες να θυμίζουν χειμώνα.

Πλημμύρες στην Καρδίτσα και το Νότιο Πήλιο

Πλημμυρικά φαινόμενα σημειώθηκαν αργά το βράδυ και στην Καρδίτσα με τους δρόμους να γίνονται ποτάμια.

Στο Νότιο Πήλιο εκδηλώθηκαν και χαλαζοπτώσεις όπως αναφέρει το gegonota.news.

gegonota news

Χιόνια στη Φθιώτιδα

Την Παρασκευή 19 Απριλίου χιόνισε σε μεγάλα υψόμετρα της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας.

Χιόνι έπεσε και στο Βελούχι και τον Παρνασσό, ενώ χιόνι με χιονόνερο έπεσε και σε περιοχές της Οίτης και των Βαρδουσίων.

Εικόνες από την πλημμυρισμένη Λίμνη Κάρλα

Εικόνες από τη Λίμνη Κάρλα κάνουν τον γύρο του ελληνικού διαδικτύου, με τους κατοίκους της Λάρισας να φοβούνται μην έχουν νέα φαινόμενα.

Σχετικές ειδήσεις