ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Δείτε μια Pagani να διασχίζει τους πλημμυρισμένους δρόμους του Ντουμπάι

Δείτε μια Pagani να διασχίζει τους πλημμυρισμένους δρόμους του Ντουμπάι

Τολμηρός ή αφελής; Ότι και να ισχύει ο οδηγός που πρωταγωνιστεί στο βίντεο το ρισκάρει μιας και δεν μιλάμε για ένα οποιοδήποτε supercar αλλά για την Utopia των 2 εκατομμυρίων ευρώ!

Του Γιάννη Σκουφή

Η ορμητική βροχή που σάρωσε το Ντουμπάι πριν από μερικές μέρες ανέδειξε την αδυναμία της πόλης να αντιμετωπίσει τις ακραίες καιρικές συνθήκες. Η βροχόπτωση ήταν τόσο έντονη που οδήγησε ορισμένους οδηγούς να εγκαταλείψουν τα οχήματά τους στους δρόμους, παραδίδοντας τα στις πλημμύρες που έκαναν τους δρόμους να μοιάζουν με ποτάμια.

Το πολύ ενδιαφέρον είναι ότι στο Ντουμπάι κυκλοφορούν τα περισσότερα πολυτελή και σπορ αυτοκίνητα από κάθε άλλο σημείο του πλανήτη. Επόμενο ήταν τα βίντεο που τραβήχτηκαν με εγκλωβισμένους οδηγούς supercar να έχουν γίνει viral.

Στο βίντεο που ακολουθεί θα δείτε τον οδηγό της Pagani Utopia να βρίσκεται μπροστά από ένα πλημμυρισμένο δρόμο. Αρχικά διστάζει αλλά λίγο μετά βλέπει να περνούν άλλα αυτοκίνητα και έτσι έχει μια πρώτη εκτίμηση του βάθους του νερού.

Ακόμη και έτσι όμως η Utopia έχει εξαιρετικά μικρή απόσταση από το έδαφος και πιθανότατα να πέρασε αρκετό νερό στο εσωτερικό της. Στο εσωτερικό ενός από τα μόλις 99 hypercars που έχουν κατασκευαστεί και που κινείται από τον bi turbo V12 των 6.000 κυβικών της Mercedes-AMG.

Ακόμη και αν τα χρήματα φτάνουν και περισσεύουν για τον τολμηρό οδηγό το να περάσει με την άμοιρη Utopia από τα έστω και ρηχά νερά δεν παύει να είναι μια τουλάχιστον απερίσκεπτη κίνηση.

Όπως και να έχει το πρόσφατο περιστατικό αναδεικνύει την ανάγκη του Ντουμπάι για την βελτίωση της υποδομής και των συστημάτων αποστράγγισης της πόλης, προκειμένου να αντιμετωπίζονται αποτελεσματικά τα ακραία καιρικά φαινόμενα. Και να κυκλοφορούν με ασφάλεια πανάκριβα τετράτροχα όπως η Pagani Utopia.